נושאי הקורס
תסמיני חודרנות וחוויה מחדש של הטראומה
קבוצת תסמינים מורכבת המתארת חוויות של חרדה קיצונית שלא תואמת עם מצבים חירום מסוימים. הסימפטומים של תסמיני חודרנות עשויים לכלול כאב בחזה, קצב לב מואץ, מצבי חרדה חזקה, רגישות לאור, רעדנות, חוסר אונים וצמרמורת.
0/6
תסמיני הימנעות
תגובות פיזיולוגיות ופסיכולוגיות של הגוף לחוויה מוחלטת של טראומה. זהו מצב בו האדם מרגיש חסר תגובה, חסר חשק וחסר אינטרס, ומשיג התמדה נמוכה במיוחד בקשר לטיפול והתמודדות עם הטראומה. התסמינים יכולים לכלול תחושת אדישות, אי-רגישות, תופעות פיזיולוגיות כמו חרדה, חוסר יכולת לישון או זיכרונות מגורמי מתח שאינם מתארים את האירוע בצורה מדוייקת.
0/8
שינויים שליליים בקוגניציה וברגש
כשמדובר בשינויים קוגניטיביים, האדם עשוי לחוות קשיים בתפקודי הזיכרון והריכוז, ואף בהתאכזבות ובכיווץ יכולתו לפתח תפיסות לא שלמות על העולם והאנשים מסביבו. בנוסף, הנפש עשויה לחוות שוק רגשי שחורג מהרגיל, כמו חרדה ועצבות חסרת מוטיבציה.
0/7
עוררות יתר פיזיולוגית
תגובה טבעית של הגוף למצבי חרדה ופחד. כשהגוף מרגיש בסכנה, הוא יפעיל את מערכת החרדה הסימפטטית, המפיצה הורמונים כמו אדרנלין המגביר את זרימת הדם לעוררות-יתר פיזיולוגית, הפרעות בשינה, תחושת מתח, קושי בריכוז, עצבנות מתמדת עד כדי התפרצויות זעם ותוקפנות.
0/3
השפעות בריאותיות
פוסט טראומה יכולה גם להוביל למחלות פיזיות ולבעיות בתפקודי היומיום. לבעיות במערכת הלב, טינטון באוזניים, גמגום בדיבור, מחלות עור, אין אונות ועוד...
0/5
לומדים על פוסט טראומה כי הלומים לא דפוקים – לא שרוטים – לא מתביישים ועכשיו גם לא לבד!
הסבר על התסמין

אשמת השורד היא תופעה פסיכולוגית שמתרחשת לאחר אירוע טראומטי או מסוכן בחיי אדם, כשהאדם שורד את האירוע ומתמודד עם החוויה הטראומטית. במשמעות הרחבה, אשמת השורד היא התחושה או התנאי הפסיכולוגי שבו אדם מרגיש שהוא אשם או משוכנע שהיה ביכולתו למנוע את האירוע הטראומטי או לשנות את תוצאתו.

אשמת השורד יכולה להתבטא בתחושות של אשמה, חרטה, או ערעור עצמי ולהשפיע על הרגשות והתנהגות של האדם לאחר האירוע. לעיתים, השורד יכול להרגיש שהוא אשם בגלל שניסה להתגונן, ניסה להתנגד לאירוע, או שלא הצליח להגן על עצמו או על אחרים בצורה מסוימת

מה אתם אומרים?